Aktuelt

Forfatter bosatt i Nord-Norge? Nå kan du søke stimuleringsmidler!

Nå kan skjønnlitterære forfattere bosatt i Nord-Norge søke stimuleringsmidler for 2024. Søknadsfrist er 30.juni 2024. 

Takk for en flott festival!

Finnmark internasjonale litteraturfestival 2024 gikk av stabelen i Alta 25.-27. april i år med festivaltemaet tro. Festivalen ble arrangert av Finnmark fylkesbibliotek i samarbeid med vertsbiblioteket Alta bibliotek.

Foredrag «Vuohttát sámi luottat giddagasarkiivvain / Å gå opp samiske spor i fengselsarkivene» av arkivar Grete Gunn Bergstrøm ved Sámi arkiiva / Samisk arkiv

Foredraget er i forbindelse med Arkivdagen, som er en årlig markering i Norge.  I år arrangerer Finnmark fylkesbibliotek arkivdagen i samarbeid med Vardø Museum.  

Sommerles 2024 - Fanget i spillet!

Klar for årets Sommerles? På nettsiden Alt om Sommerles   finnes all informasjon samlet og her er det mange tips til hvordan kampanjen kan markedsføres. 

Regional bibliotekplan på høring!

Endelig er høringsutkastet til Regional bibliotekplan for Finnmark 2024-2036 sendt på høring.

Bibliotekmøtet

24.-25. April ble vårens bibliotekmøte arrangert på Scandic i Alta

Fornøyd festivalsjef etter festivalens første dag

Interessante temaer, takhøyde og god stemning markerte starten på dagene i Alta.

Bibliotekmøte og Finnlitt 2024

Vi er stolte av programmet til Finnmark internasjonale litteraturfestival ! Vi arrangerer vårens bibliotekmøte samtidig! 

Finnmarksarkivenes nettverksseminar ble holdt i Lakselv/Leavdnja/Lemmijoki

Tema under seminaret i mars var mottak av privatarkiver.  I programmet var det flere innlegg om GDPR personvernordningen og lovverk knyttet til mottaksavtaler samt om hva er gode rutiner ved fysisk mottak av privatarkiv. 

Privatarkivprosjekt og utlysning av prosjektmedarbeiderstilling

Finnmark fylkesbibliotek har fått tilskudd fra Arkivverket til det første året av prosjektet «Digitalt Verksted Finnmark», som er et kompetansehevingsprosjekt innen privatarkivfeltet.  Det er lyst ut en projektmedarbeiderstilling med søknadsfrist 20. mars 2024.