Slik låner privatpersoner bøker og filmer av oss

Ønsker du å låne finskspråklige bøker eller finske filmer? Dine finske lånebøker er ikke lengre unna enn det nærmeste biblioteket ditt! 

Du kan bestille bøker og filmer fra Finsk bibliotektjeneste til ditt lokale bibliotek helt gratis og uavhengig av hvor du bor i Norge. 

 

Bilde av et nasjonalt lånekort - Klikk for stort bildeLånekort

  For å bestille trenger du et lånekort. Alle som er bosatt i Norge fast eller for kortere tid kan få lånekort. Ta med legitimasjon og besøk nærmeste bibliotek så kommer du i gang. 

 

Bestill på biblioteket 

Etter at du har fått lånekortet kan du be biblioteket å bestille bestemte titler til deg som fjernlån. Du kan også be biblioteket ditt om å låne finske bokpakker av oss. Da sender vi et utvalg av bøker til biblioteket, og du kan låne de bøkene du ønsker.  

Bestill på nettet 

Du kan bestille selv på nettet hvis du har Nasjonalt lånekort og du har aktivert kortet på det biblioteket du ønsker å få bøkene sendt til. Som oftest er det ditt lokale bibliotek, men det er mulig å få bestillingen levert til nesten hvilket som helst folkebibliotek i Norge.   

Ved nettbestilling logger du på vår bibliotekkatalog eller Biblioteksøk med bibliotekkortnummer og PIN-kode eller passord. Søk opp det du vil bestille, klikk «Bestill», velg biblioteket du vil hente på – og klikk «Bestill» enda en gang. Du får beskjed på SMS eller e-post når du kan hente det du har bestilt. 

Du kan administrere dine lån og bestillinger (f.eks. reservere, avbestille og forlenge lån) ved å logge deg inn i bibliotekkatalogen til hentebiblioteket. 
 
Bor du i Vadsø eller omegn kan du komme og låne det du ønsker direkte fra hylla. Finsk bibliotektjeneste er samlokalisert med Vadsø bibliotek og følger samme åpningstider. 

Trenger du veiledning eller har du spørsmål? Besøk ditt nærmeste bibliotek og fortell dem hva du ønsker!