Sommerles 2024 - Fanget i spillet!

Klar for årets Sommerles? På nettsiden Alt om Sommerles finnes all informasjon samlet og her er det mange tips til hvordan kampanjen kan markedsføres. 

Admin-området er åpnet og klart for bruk.  Alle bibliotek i fylket har fått tilsend lenker til innlogging, aktiveringskoder og passord. Gå inn og test, og gjør dere kjent med siden slik at dere er forberedt til kampanjen starter 1. juni.  Det blir ikke egen kick-off for bibliotekarer i Finnmark i år. 

Men, det blir en nasjonal kick-off for deltakere på sommerles.no fredag 31. Mai! 

Turné i Finnmark

Fylkesbiblioteket har fast avtale Mari Moen Holsve, og hun er tilgjengelig for oppdrag i Finnmark i uke 38! Kontakt Jorun Jakola om du ønsker Sommerles-fest med selveste Sommerles-forfatteren i år.  I år gjør vi det sånn at kommunene betaler honorar, mens fylkesbiblioteket koordinerer og betaler reise og opphold. 

Alt om Sommerles

Passordet til Sommerles-bloggen er sendt ut på e-post mandag 11. mars. Finner du det ikke, kan du ta kontakt med oss på fylkesbiblioteket.  

På nedlastingssiden fylles det opp med ny grafikk og annet innhold. Her finner du årets plakat, bokmerker, flyer og mye mer. Noe av materiellet kommer også på nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk. Infoskrivet finnes i tillegg på fem nye språk; bulgarsk, spansk, tysk, fransk og belarussisk. Nytt materiell legges ut fortløpende, så det kan lønne seg å følge med her.  

BS Eurobib har gjenåpnet butikken for etterbestilling av premier og markedsføringsmateriell. Premier som ble bestilt i tidligere i høst pakkes og sendes ut fortløpende. 

Vi anbefaler å være med i facebookgruppen For bibliotekansatte – Sommerles 2024.  Gruppa er fin å bruke for erfaringsdeling og spørsmål underveis i kampanjen. 

Noen kommuner pleier å hjelpe hverandre med å følge opp Sommerles når de er feriestengt ved å godkjenne bøker og å svare på meldinger. Det er viktig av dere planlegger «vikarieringen» og lager kontoer for dette. Fylkesbiblioteket kan også hjelpe til, men da må du ta kontakt med oss for å avtale dette. Fristen for å opprette slike brukere er 14. juni. 

Er du ny bruker, eller du har noen spørsmål om funksjonalitet på Sommerles.no, er det bare å ta kontakt med Mona Fonnes

Ha en god lesesommer med Sommerles!