Under nordlyset (2021)

Under Nordlyset var et formidlingstiltak fra fylkesbiblioteket hvor vi tilbød korte forfatterturneer og fysiske besøk til enkelte bibliotek.

 

 Under Nordlyset ble arrangert fra oktober 2020 til og med mars 2021.  

 

På grunn av koronasituasjonen vil arrangementet med Anders Todal Jensen flyttes til 4. november 2021 med strømming fra Senja bibliotek.

Arrangementene var i hovedsak tilgjengelige for bibliotek i videregående skoler og folkebibliotek i Troms og Finnmark og gratis for deltakere. Flere av arrangementene ble strømmet live i sann tid. 

Arrangement som strømmes kan mottas i de andre bibliotekene i fylket parallelt med gjennomføringen hvor mottaksbibliotek kan vise det som skjer på skjerm/lerret til deres gjester. Mottakerbibliotek oppfordres også til lage aktuelt arrangement for sine gjester i tilknytning til strømmingene. 

Med tiltaket Under Nordlyset i vinterhalvåret ble det åpnet for deling mellom bibliotek og ulike målgrupper kunne møtes. 

Fylkesbiblioteket tilrettela for arrangement med aktører, turnélegging og promotering og tiltaket ble finansiert av fylkesbiblioteket, Sametinget og Nasjonalbiblioteket.

Presentasjon av forfattere og turneer (PDF, 2 MB)
(Anders Todal flyttet til Senja 04. november kl 1900 og Ørjan Nordhus Karlson avlyst)

Teknisk informasjon til digitale arrangement (PDF, 144 kB) utviklet i prosjektet Under nordlyset.