Sommerles

Sommerles er en digital, nasjonal lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie.  

Karakter Astrid i Sommerles - Klikk for stort bildeAstrid

 Folkebibliotekene administrerer kampanjen i sin kommune. De deler ut premier, henger opp kodeord til sommerlesfortellingen til barna, godkjenner kommentarer og svarer på spørsmål. De er også ansvarlige for å synliggjøre tilbudet i sin kommune.  

 

Fylkesbiblioteket koordinerer lesekampanjen og har ansvar for bibliotekenes av- og påmelding. Vi kan være en samtalepartner rundt tema som samarbeid med skolene og markedsføring av kampanjen.

 

 

Karakter Asbjørn  - Klikk for stort bildeAsbjørn

 I Facebookgruppa Sommerles 2022 (for bibliotekene) kan bibliotekansatte dele erfaringer og stille spørsmål. Vi oppfordrer bibliotekene som er med til å melde seg inn i gruppa.

 

Sommerles.no er laget, utviklet og eid av Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti. Snuti designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene, i tillegg til å svare på spørsmål. 

Aktiviteter under Sommerles

På sommerles.no kan barna lese en ny sommerlesfortelling hvert år, skrevet av Mari Moen Holsve. Nytt kapittel kommer hver uke. Barna kan løse oppgaver, få lesetips og følge med på hva vennene leser.  

Sommerlesforfatteren Mari Moen Holsve har flere år vært på turné i fylket i forbindelse med sommerlesavslutningen. Dette er veldig populært blant barna. Fylkesbiblioteket koordinerer turneen, bibliotekene betaler honorar, opphold og reise. Kontakt oss gjerne om ditt bibliotek har spørsmål om turneen.  

Erfaringer fra Sommerles 2021 (PDF, 152 kB).

Lenker